15 березня в читальному залі №1 відбувся традиційний факультетський бал, який завершив тиждень факультету української філології та журналістики. Це свято продовжує зачаровувати другий рік поспіль. Одна з найвишуканіших подій тижня зібрала всіх прихильників бальних танців: студентів, викладачів, адміністрацію закладу та працівників бібліотеки. Цього дня вони поринули в магію балу.

Вісім пар змагалися в танцювальний батлах за звання Королеви та Короля балу. Конкурс проходив за параметрами європейської програми: пари кружляли у витонченому вальсі, «палали» в пристрасному танго, демонстрували артистизм у квікстепі та фокстроті.

Журі в складі Коваленка Бориса Олексійовича, декана факультету, Шеремети Наталії Петрівни, заступника декана з навчальної роботи та забезпечення якості освіти, Громик Лариси Іванівни, заступника декана з виховної та профорієнтаційної роботи, Моштака Миколи Володимировича, голови первинної профспілкової організації студентів, аспірантів та докторантів університету, Свідрук Олени Олексіївни,  диспетчера деканату, вирішувало долю учасників балу.

Святковий настрій та атмосферу елегантності дарували неперевершені ведучі – Ольга Голуб і Дмитро Прус.

Святу на паркеті передували тижні виснажливої роботи на репетиціях, упродовж яких креативні хореографи Ольга Голуб та Лариса Павлюк розвивали пластичність та грацію учасників балу, прищеплювали любов до танцю.

Дійство відкрив колективний вальс «Де ти тепер?».

Згодом кожна пара закружляла у визначеному для неї танці.

Усіх присутніх, зважаючи на загрозливу ситуацію на Сході України, глибоко зворушив танець за мотивами воєнної тематики «Прощальний лист».

Анастасія Корній та Олександр Кружильний, короновані на минулорічному балі, потішили своїх прихильників неймовірним фристайлом.

Свято танцю не обмежилося власне конкурсом. Із показовими номерами виступила професійна танцювальна пара – Мирослава Побережна й Олександр Савчук (учасники ансамблю «Успіх»). Разом зі студентами залюбки кружляли у вальсі й викладачі. Усі танцювали, танцювали, танцювали, отримуючи колосальне задоволення.

Номінації, визначені для танцювальних пар, компетентне журі розподілило так:

«Найромантичніша пара» – Діана Дитко і Олександр Колобов;

«Найграційніша пара» – Юлія Таранюк і Дмитро Козак;

«Найчарівніша пара» – Олександра Стоянська і Владислав Пшеничний;

«Найспокусливіша пара» – Тетяна Антонюк і Григорій Бонцю;

«Найпристрасніша пара» – Олена Валяровська і Владислав Громик;

«Найніжніша пара» – Олеся Трофим’юк і Дмитро Желдак;

«Приз глядацьких симпатій» завоювали Тетяна Корник і Максим Левунець.

Кульмінацією свята став вибір Королеви та Короля балу. Під бурхливі оплески присутніх корони отримали Анастасія Отвіновська і Ярослав Мельник – студенти ZhR1-B17 групи.

«Факультетський бал-2019» запам’ятається яскравими сукнями, тендітністю танцюристок, елегантністю кавалерів, атмосферою духовного й емоційного піднесення, глибоким пізнанням історії народження танців.

Організатори балу (доцент кафедри журналістики Лариса Громик, доцент кафедри журналістики Ірина Насмінчук, асистент кафедри журналістики Оксана Лівіцька) висловлюють щиру вдячність усім, хто взяв безпосередню участь у підготовці цього неймовірного заходу.

Ірина Насмінчук, доцент кафедри журналістики;
фото – Оксана Бурак, студентка 2 курсу
факультету української філології та журналістики

Родзинка Тижня факультету української філології та журналістики