16 травня до Дня слов’янської писемності та культури студенти й викладачі навчально-наукового інституту української філології та журналістики К-ПНУ провели інформаційний захід для учнів 6 класу Кам’янець-Подільського ліцею №5.

Під час зустрічі школярі мали можливість дізнатися більше про історію та значення слов’янської писемності, а також про внесок Кирила і Мефодія у розвиток культури та освіти.  Захід підготували здобувачі 3 курсу: Ірина Гайдей, Вікторія Махніцька, Вікторія Данильчук, Анна Довгопол, Анастасія Ковальська, Вікторія Копилова, Ольга Лавринчук, Єлизавета Лисиця, Анастасія Нінадовська, Христина Сагайдак, Ольга Сеньків, Людмила Рокіщук, Анастасія Янова; доценти кафедри української мови Інна Беркещук і Наталія Ладиняк та завідувач сектору центрального абонементу Людмила Ситник.

Учні проходили квест, який складався з 4 станцій, кожна з яких була наповнена цікавими завданнями та чудовими емоціями. Упродовж заходу студенти робили екскурс до словʼянської історії і культури.

Завідувач сектору центрального абонементу Людмила Ситник створила для учнів виставку книг, посібників, словників, які широко розкривають всю історію мови та культури, а також продемонструвала презентацію з цікавою і пізнавальною інформацією.

Усі команди отримали грамоти за чудову та плідну роботу. Їхнім вчителям-наставникам, які є випускниками К-ПНУ, вручили подяки за співпрацю і сприяння в організації заходу. Їхнім наставницям, учителям української мови і літератури Золочевській Наталії Володимирівні, зарубіжної літератури та мистецтва Райській Наталії Василівні, які є випускницями К-ПНУ, вручили подяки за співпрацю і сприяння в організації заходу.

Зустріч стала справжнім святом пізнання чогось цікавого та важливого, об’єднала учнів, студентів і вчителів у спільному прагненні зберегти й популяризувати багату спадщину слов’янської писемності та культури.

Завдяки таким ініціативам молоде покоління глибше розумітиме свою ідентичність і важливість культурної спадщини в сучасному світі.

Дякуємо всім учасникам за активну участь і чудовий настрій!

Сподіваємось на подальшу співпрацю!

Інформаційний захід до Дня слов’янської писемності та культури для учнів 6 класу Кам’янець-Подільського ліцею №5