Упродовж вересня – жовтня 2024 року здобувачі вищої освіти другого (магістерського) рівня, котрі вивчають дисципліну «Актуальні проблеми сучасних діалектологічних досліджень: регіональний аспект» (викладач проф. КОВАЛЕНКО Наталія),  відшуковували рецепти давніх страв на території Поділля, досліджували їх назви, записували діалектні тексти-розповіді для участі в проєкті «Гастрономічна історія Поділля: від родинних рецептів – до мови архівних документів», ініційованому Хмельницькою обласною військовою адміністрацією.

01 листопада 2024 р. було проведено навчально-науковий захід «Гастрономічні коди нації», на якому магістранти презентували свої мініпроєкти з дослідження національно-культурної спадщини українців, зокрема з історії назв страв, обговорювали символіку лінгвокультурем в гастрономії, їх значення у формуванні світогляду етносу.

    

Досліджуємо назви та записуємо рецепти давніх страв Поділля