Увага української наукової та освітньої спільноти все більше звернена до питань академічної доброчесності та впровадження міжнародних академічних стандартів. Ця проблема сьогодні цікавить не лише науково-педагогічних працівників, а й  здобувачів вищої освіти. Досі малознайоме суспільству поняття упродовж двох останніх років стало популярною темою наукових дискусій.

18 лютого 2021 року відбувся вебінар «Академічна доброчесність: проблеми дотримання та пріоритети поширення в освітньо-науковому просторі», який організував Подільський спеціальний навчально-реабілітаційний соціально-економічний коледж. Участь в онлайн-заході взяла старший викладач кафедри української мови Зореслава Шевчук, яка виступила з доповіддю «Імплементація принципів академічної доброчесності в інституційну практику Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка». На зустрічі були присутні науково-педагогічні та педагогічні працівники, здобувачі вищої освіти Подільського коледжу, представники адміністрації Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка і Подільського державного аграрно-технічного університету. Під час вебінару присутні обговорили питання перевірки наукових робіт на плагіат, значення академічної доброчесності під час самонавчання та роль бібліотеки у формуванні доброчесного освітнього середовища та інформаційного простору.

 

Участь у вебінарі «Академічна доброчесність: проблеми дотримання та пріоритети поширення в освітньо-науковому просторі» (ст. викладач Шевчук З.С.)