9 квітня 2021 р. студенти факультету української філології та журналістики взяли участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів, аспірантів і молодих учених «Подільська регіональна лексикологія: стан та перспективи» у Вінницькому державному педагогічному університеті імені М. Коцюбинського.

На цій ювілейній подільській конференції про результати своїх досліджень говіркового українського мовлення доповідали та брали участь у дискусіях здобувачі ступеня вищої освіти «магістр» факультету української філології та журналістики Дар’я Бановська («Назви рослин у текстах західноподільських говірок»), Оксана Фостата («Функціонування термінів свояцтва у фраземах українських говірок»), Юлія Коробчук («Символіка зооніма свиня в українській діалектній фразеології»), Наталія Шаповалова («Назви предметів кухонного начиння в говірках Тернопільщини») і здобувачка ступеня вищої освіти «бакалавр» Марія Коваленко («Дєслівні фраземи з компонентом дати (давати) в українських говірках»).

До початку конференції було видано збірник статей.

Зауважимо, що Дар’я Бановська та Марія Коваленко вже брали участь у таких конференціях у 2018 р. та 2019 рр., презентували свої роботи та спілкувалися зі студентами і викладачами у Вінницькому державному педагогічному університеті імені М. Коцюбинського.

Здобувачі бакалаврського та магістерського рівнів вищої освіти взяли участь у науково-практичній конференції «Подільська регіональна лексикологія: стан та перспективи» (науковий керівник – доцент Коваленко Н.Д.)