Сьогодні наставництво є визнаною стратегією покращення якості викладання, формою взаємодії здобувачів вищої освіти та компонентом педагогіки співпраці. 

23 вересня 2021 року для здобувачів вищої освіти першого курсу ОПП Середня освіта (Українська мова і література) з дисципліни «Вступ до професії вчителя-словесника» проведено лекцію-наставництво «Організація освітнього процесу в закладах вищої освіти». Першокурсники дізналися про специфіку лекційних, практичних, семінарських і лабораторних занять у закладах вищої освіти, а також про особливості консультацій, індивідуальних науково-дослідних завдань, самостійної роботи. 

Доктор педагогічних наук, доцент кафедри української мови Попович А.С. до проведення нетрадиційної лекції залучила магістрантів першого й другого курсів спеціальності «Середня освіта (Українська мова і література)». Здобувачі вищої освіти магістерського рівня Бановська Д., Писаренко Л., Типусяк Ю., Соломонова У., Чайковська У., Бурмецька С. доповнювали інформацію лектора та відповідали на запитання студентів-першокурсників. На лекційному занятті панувала невимушена атмосфера взаємного спілкування.

 

Лекція-наставництво як визнана стратегія покращення якості викладання (доцент Попович А.С.)