«Круглий стіл» як форма проведення практичного заняття сприяє розвитку в здобувачів вищої освіти критичного й логічного мислення, формуванню певних поглядів і переконань. Мета проведення «круглого столу» з дисципліни «Вступ до професії вчителя-словесника» (викладачі – А. Попович та І. Беркещук) – забезпечити вільне, нерегламентоване обговорення питань, що стосуються специфіки роботи вчителя-словесника в сучасних умовах розвитку освітньої галузі.

У виїзному практичному занятті, яке відбулося 7 жовтня 2021 р. в Кам’янець-Подільській загальноосвітній школі №16 I-III ступенів, взяли участь студенти 1 курсу спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література), представники адміністрації освітнього закладу Л. Ковальчук і Н. Блажевич та вчителі-словесники А. Лупійчук, Л. Іванів, В. Паламар, Л. Кобильник, Н. Семенюк, С. Лаур, Л. Лемні.

Учителі розповіли про специфіку й складнощі педагогічної діяльності, особливості підготовки й проведення уроків, акцентували на потребі формування основних якостей сучасного педагога та ін. Досвід професійної діяльності вчителів-словесників у закладах загальної середньої освіти зацікавив студентів-першокурсників, які були активними співучасниками «круглого столу».

Виїзне практичне заняття відбулося за сприяння завідувача кафедри української мови Марчук Л.М. і заступника директора з навчальної роботи Кам’янець-Подільської загальноосвітньої школи №16 I-III ступенів Ковальчук Л.Й.

 

 

Виїзне практичне заняття-круглий стіл (доценти Попович А., Беркещук І.)