У січні цього року відбулися фінальні зустрічі-обговорення студентських наукових робіт на ХХV Міжнародній конференції «HOMO POLITICUS: RYTUAŁY, OBRZĄDKI, WYDARZENIA», що зреалізовує Міжнародний інтеграційний проєкт для студентів, магістрантів і аспірантів «SZKOŁA OTWARTEGO UMYSŁU» за сприяння Університету ім. Я. Кохановського в м. Кельце (Республіка Польща). Магістрантка І курсу спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література) навчально-наукового інституту української філології та журналістики Марія Коваленко з 2019 р. бере участь у цьому проєкті, а цьогоріч блискуче виголосила доповідь «Символічне наповнення компонента поріг у фразеології українських говорів» (керівник – доктор філологічних наук, доцент кафедри української мови Наталія КОВАЛЕНКО).

Презентація цієї теми викликала особливе зацікавлення в слухачів, адже символіка та значення оселі, її елементів (поріг, двері, вікно та ін.) є надзвичайно важливими в культурі багатьох народів. Марія КОВАЛЕНКО зіставила цікаві етнолінгвістичні факти різних говорів української мови та інших мов (слов’янських і неслов’янських), тому до обговорення доповіді долучилися науковці з України, Польщі, Казахстану. 

Вітаємо Марію Коваленко та її наукового керівника, бажаємо подальших успіхів у реалізації цього міжнародного інтеграційного проєкту!

Магістрантка Марія Коваленко – учасниця міжнародного інтеграційного проєкту (науковий керівник – доц. Коваленко Н.Д.)