Поки наші воїни на лінії вогню творять нову історію, ми в мирних містах забезпечуємо їм надійний тил. Наша віра в перемогу надає їм упевненості, а піклування про евакуйованих жителів – спокій.

Відтак до Кам’янця-Подільського продовжують прибувати біженці із міст, де тривають бойові дії. Сьогодні в гуртожитках К-ПНУ отримала притулок 121 особа. Здобувачі вищої освіти та працівники університету продовжують надавати їм гуманітарну допомогу.

Турбуються і про наших воїнів: координують збір коштів для потреб української армії, Національної гвардії України, територіальної оборони тощо; надсилають продукти харчування для захисників. Відтак студенти факультетів і навчально-наукового інституту української філології та журналістики долучилися до приготування енергетичних батончиків для військових; стали учасниками волонтерських груп, які збирають допомогу для дітей і тварин; активно долучилися до плетіння маскувальних сіток і виготовлення бинтів для поранених у зоні бойових дій.

Здобувачі вищої освіти й науково-педагогічні працівники К-ПНУ беруть участь і в курсах надання першої медичної допомоги, організованих медиками міста.

У реаліях сучасності війна набуває ще й інформаційного характеру. Зокрема, студенти й викладачі К-ПНУ поповнили лави кібервійськ України. Їхнє завдання – поширювати інформацію, яка замовчується на теренах країни-агресора, щодо подій в Україні, публікувати звернення до міжнародних організацій, політиків, світових зірок та інфлюенсерів для розповсюдження наслідків російської агресії та закликів про допомогу. Кожен із них робить свій важливий внесок у боротьбу з пропагандою та дезінформацією, яку окупанти поширюють з метою деморалізації населення та встановлення власного режиму.

Лише об’єднавши власні зусилля, ми зможемо перемогти агресора!

У єдності наша сила!

Продовжуємо підтримувати захисників України та внутрішньо переміщених осіб