Цьогоріч вступна кампанія проходитиме за оновленою моделлю. Одним з основних документів, який потрібно буде подавати до закладу вищої освіти, є мотиваційний лист. Для того, щоб з’ясувати, у чому особливості написання цього виду документа, підготувати майбутніх абітурієнтів до його написання, кафедра української мови К-ПНУ започаткувала цикл зустрічей зі старшокласниками в межах співпраці з освітніми установами Хмельницької, Тернопільської, Чернівецької областей. Спікери заходу – доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри української мови Людмила Марчук, кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри української мови Зореслава Шевчук.

20 травня відбувся перший вебінар «Мотиваційний лист: поради абітурієнтам» (за сприяння Центру професійного розвитку педагогічних працівників Дунаєвецької міської ради Хмельницької області).

Наступну зустріч провели 25 травня у межах співпраці з Центром професійного розвитку педагогічних працівників Кам’янець-Подільської міської ради.

Зустріч зацікавила не лише учнів, а й учителів та керівників закладів освіти.

Під час вебінарів спікери окреслили структуру, обов’язкові реквізити мотиваційного листа, акцентували увагу на конкурентноспроможності такого виду документа. Також окреслили основні правила, на які варто звернути увагу перед тим, як розпочинати написання мотиваційного листа,  звернули увагу на типові помилки, яких варто  уникати. Людмила Миколаївна та Зореслава Сергіївна наголосили на  важливій цінності мотиваційного листа, оскільки він може слугувати основним аргументом під час вступу.

Усі учасники вебінару мали можливість ставити запитання та отримати фахову відповідь.

Активність присутніх засвідчила необхідність таких практичних зустрічей.

Чергова зустріч у межах співпраці з відділом освіти сім’ї, молоді та спорту Борщівської міської ради Тернопільської області відбудеться 30 травня 2022 року за покликанням.

Мотиваційний лист: поради абітурієнтам (цикл зустрічей із випускниками закладів освіти)