14-15 вересня 2022 року доцент кафедри української мови Попович Анжеліка взяла участь у Міжнародній науково-практичній інтернетній конференції «Проблеми сучасного підручника: навчально-методичне забезпечення освітнього процесу в умовах воєнного часу», організованій Інститутом педагогіки НАПН України спільно з Інститутом педагогічних наук Республіки Молдова та Резекенською академією технологій (Латвія).

Обговорення наукових проблем відбувалося в секціях «Стратегія функціонування системи загальної середньої освіти в умовах війни», «Актуальні проблеми оновлення змісту загальної середньої освіти», «Підручник цифрового суспільства», «Сучасне підручникотворення: вітчизняний та зарубіжний досвід», «Педагогічні можливості музеїв у забезпеченні освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти» (https://cutt.ly/3VpdD95).

На науковому форумі обговорили основні проблеми підручникотворення в умовах воєнного часу, дискутували про стратегії функціювання системи загальної середньої освіти в умовах війни, презентували сучасні підручники, визначили актуальні проблеми оновлення змісту загальної середньої освіти та педагогічні можливості музеїв у забезпеченні освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти. Анжеліка Попович у виступі проаналізувала сучасні додаткові види навчальних видань з української лінгвостилістики.

За результатами конференції опубліковано збірник тез доповідей «Проблеми сучасного підручника: навчально-методичне забезпечення освітнього процесу в умовах воєнного часу» (https://cutt.ly/CVpsZ2q).

Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми сучасного підручника: навчально-методичне забезпечення освітнього процесу в умовах воєнного часу» (А. Попович, Інститут педагогіки НАПН України, 14-15.09.2022 р.)