Упродовж багатьох років викладачі Університету Огієнка обмінюються досвідом, науковими і навчально-методичними напрацюваннями з педагогічними працівниками Чернівеччини. Такі зустрічі стали вже традиційними, сповненими прагненням обмінюватися новими знаннями,  творчими знахідками, досвідом роботи в умовах сучасних викликів для країни. Завжди цікаво зустрітися з нашими випускниками – успішними та шанованими вчителями, які  працюють у закладах освіти Чернівецької області.

Чергові семінари для вчителів-словесників у Центрі професійного розвитку педагогічних працівників Хотинської міської ради провели доктор філологічних наук, доцент кафедри української мови Наталія Коваленко і директор навчально-наукового інституту української філології та журналістики, доктор філологічних наук Борис Коваленко.

На засіданнях обговорили теми, пов’язані з вивченням національних мовних кодів українців у шкільному курсі української мови та літератури,  елементами лінгвістичного краєзнавства у змістовому наповненні сучасних уроків, важливістю національно-патріотичного виховання молоді; висловили пропозиції щодо співпраці на різних етапах підготовки учнівських наукових робіт з лінгвістики та фольклору.

Викладачі також розповіли про діяльність лабораторій навчально-наукового інституту української філології та журналістики нашого вишу, переваги лінгвістичної освіти; ознайомили з укладеними збірками, словниками, покажчиками, продемонстрували нові можливості їх використання на заняттях у закладах освіти.

Відділ щиро дякує директорові Центру професійного розвитку педагогічних працівників Хотинської міської ради Риммі Якубі за  сприяння і допомогу у важливій справі!

Співпраця з педагогами Чернівеччини (Коваленко Н.Д., Коваленко Б.О.)