21 лютого 2023 року з ініціативи завідувача кафедри української мови Марчук Людмили спільно з кафедрою історії української літератури та компаративістики (завідувач – доцент Починок Людмила) пройшло обговорення «Положення про врегулювання конфліктних ситуацій у Кам’янець-ПОдільському національному університеті імені Івана Огієнка».

Спікери зауважили доцільність і своєчасність затвердження та введення в дію положення наприкінці минулого року. Було відзначено, що документ має випереджальний характер, адже чіткий механізм врегулювання конфліктних ситуацій має сприяти їх уникненню. Аспіранти звернули увагу на важливість функціювання університетської скриньки довіри (dovira@kpnu.edu.ua), яка дає змогу оперативного реагування на виникнення суперечностей, а також, допомагає надавати інформаційну й консультаційну підтримку учасникам освітнього процесу.

З огляду на напружену ситуацію в країні й нестабільний психологічний стан населення, учасники обговорення висновкували про необхідність ознайомлення з положенням усіх здобувачів освіти та науково-педагогічних працівників.

Обговорення «Положення про врегулювання конфліктних ситуацій у К-ПНУ імені Івана Огієнка»