29 березня 2023 року доцент кафедри української мови Ладиняк Наталія Богданівна провела відкриту лекцію з теми «Застосування хмарних сервісів у професійній діяльності філолога» для здобувачів першого курсу спеціальності 035 Філологія. На занятті також були присутні здобувачі третього курсу, які мали змогу долучитися до обговорення актуальних питань застосування ІКТ в сучасному науковому та освітньому просторі. Під час лекції з’ясовано зміст понять «хмарні сервіси» та «хмарні технології», схарактеризовано різновиди хмарних послуг за призначенням.

Увагу слухачів лекторка зосередила на перевагах застосування хмарних сервісів Google в дослідницькій діяльності філологів, зокрема сервісу спеціалізованого пошуку Google Книги, Google Академія, сервісів для проведення онлайнових опитувань Google Форми, планування й організації роботи Google Календар, Google Keep, електронного сховища даних Google Диск. Присутні переглянули відеофрагмент «The Human Face of а Big Data», подискутували про перспективи й небезпеку акумулювання великого обсягу даних у хмарних сервісах та необхідності їхнього захисту.

 

Відкрита лекція з дисципліни «Формування інформаційно-комунікаційної компетентності філологів» (канд. філол. наук, доцент Ладиняк Н.Б.)