До Дня науки у навчально-науковому інституті української філології та журналістики відбулася філологічна бесіда під гаслом «Наука об’єднує».

Спікерами виступили викладачі-науковці Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника – доктор філологічних наук, професор Василь Ґрещук і кандидат філологічних наук, доцентка кафедри загального та германського мовознавства Валентина Ґрещук.

У зустрічі взяли участь науково-педагогічні працівники та здобувачі вищої освіти ННІ УФЖ.

Концепція філологічної бесіди полягала в обговоренні актуальних питань дослідження української мови.

Василь Васильович й Валентина Василівна ознайомили присутніх зі своїми науковими надбаннями. Також виокремили напрями наукових досліджень у сучасному мовознавстві, окреслили активні історичні процеси, які спонукали до появи нових лексичних одиниць.

Учасники філологічної бесіди обговорили проблеми та перспективи розвитку лінгвістики, повернення в українську мову моди на діалекти тощо.

Не оминули й питання залучення студентів до наукових досліджень, застосування дослідницького підходу в навчанні, спрямованого на становлення у здобувачів досвіду самостійного пошуку нових знань і використання їх, на формування нових пізнавальних цінностей. Адже наукова робота студентів – це перший крок до формування якісного наукового потенціалу національної системи освіти.

Наприкінці зустрічі викладачі та студенти обидвох університетів поділилися результатами наукових досягнень та враженнями від наукової діяльності.

Науковий захід вкотре нагадав про неосяжне поле для наукової діяльності у царині мовознавства.

Василь Ґрещук передав книжковий подарунок бібіліотеці К-ПНУ та науково-педагогічним працівникам кафедри української мови.

Сподіваємось на подальшу співпрацю! Шануймо і досліджуймо рідну мову!

Наука об’єднує: філологічна бесіда із науково-педагогічними працівниками Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника