17 жовтня в залі засідань К-ПНУ студенти мали змогу послухати історії про буденне життя на фронті, які надихають на творчість, не дозволяють падати духом, а заохочують залишатися вірним собі і нашій державі. Таким в очах усіх присутніх  постав Дмитро Лінартович – заслужений артист України, актор театру та кіно, поет, словоспів, а із серпня 2022 року — військовослужбовець Збройних Сил України.

Презентована Дмитром Лінартовичем поетична збірка «Словоспів» сповнена патріотичного та незламного духу, віри і любові до своєї рідної землі, до людей. Пан Дмитро виконував під гітару пісні свого «словоспіву», написані під час реабілітації після важкого поранення у Соледарі. Це було щось неймовірне – виконавець просто зачаровував слухачів, адже крик душі автора пронизував кожне його слово, кожен акорд… Своєю поетичною та виконавською майстерністю Дмитро Лінартович зумів вилити і радість, і печаль, і сум, і гордість, біль і переживання, що торкнулися душі кожного слухача.

Не менш цікавою і захопливою була презентація короткометражного фільму «Фосфор» режисера Костянтина Лінартовича, що знімався на теренах Кам’янець-Подільської територіальної громади. На екрані – історія про воїна, який намагається пристосуватися до нової реальності після повернення з фронту. У головній ролі – актор і воїн-десантник в одній особі – Дмитро Лінартович, широко відомий за фільмом «Той, хто пройшов крізь вогонь». Наразі ж актор Лінартович з боями пройшов Херсонщину, Бахмут і Соледар. А відеозапис, де він після важкого поранення під Соледаром говорить: «Нас ніколи не зламати. Ми перемагаємо!», – облетів світ.

Презентація поетичної збірки «Словоспів» заслуженого артиста України, актора театру та кіно, воїна ЗСУ Дмитра Лінартовича