27 жовтня 2023 року в режимі Meet-конференції відбулося обговорення освітньо-професійної програми «Середня освіта (Українська мова і література)» бакалаврського рівня з випускниками. Мета заходу – залучити випускників до продуктивної та конструктивної дискусії щодо обговорення цілей і програмних результатів освітньої програми. На зустрічі були присутні гарант освітньої програми Попович А. та випускники М.Кірянова-Щур, А.Палійчук, С.Слободян, О.Мельничин, Б.Базелюк та І.Базелюк.

Випускники О.Мельничин, Б.Базелюк окреслили основні відмінності чинної освітньої програми від попередніх. Вони відзначили, що програма суттєво еволюціонувала – введено нові навчальні дисципліни (основи медичних знань і безпека життєдіяльності, вступ до професії вчителя-словесника, інформаційні технології в освітньому процесі та ін.), збільшено обсяг практичної підготовки, об’єднано окремі освітні компоненти (старослов’янська мова та історична граматика) та ін.

М.Кірянова-Щур і А.Палійчук запропонували оновити змістове наповнення навчальних дисциплін (методика навчання української мови, методика навчання української літератури, педагогіка, вступ до професії вчителя-словесника) згідно з сучасними освітніми реаліями, зокрема розробленням модельних програм з української мови і літератури для учнів 7 класів, та продовжити ознайомлення студентів із новими посібниками й методичними рекомендаціями з української словесності.

Випускники І.Базелюк і С.Слободян пригадали гостьові лекції та висловили побажання й надалі запрошувати представників галузі 01 Освіта/Педагогіка й роботодавців для проведення аудиторних занять.

Обговорення освітньо-професійної програми «Середня освіта (Українська мова і література)» бакалаврського рівня з випускниками (доцент Попович А.)