23 лютого в межах співпраці кафедри української мови з Комунальною установою «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» (м. Дунаївці) та в межах вивчення навчальної дисципліни «Практикум з української мови» (групи Ukr1-B22, Ua1-B22; викладач – кандидат філологічних наук Зореслава Шевчук) відбулася майстерка «Використання лепбуків на уроках мовно-літературної галузі».

Спікерка – учитель української мови та літератури, зарубіжної літератури Дунаєвецького ліцею №1 Вікторія Галазюк.

Модерувала зустріч кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри української мови Зореслава Шевчук.

Вікторія Олександрівна розповіла про нові можливості заохочення дітей у школах до набуття знань, які будуть у нагоді всім майбутнім учителям.

Що таке лепбук?  Лепбук — це індивідуально складена та оформлена тека або зошит, у якому систематизують різноманітні навчальні матеріали з певної теми. Його головна перевага полягає в тому, що він створюється власноруч та оформлюється згідно з власними уподобаннями. Лепбуки — новий, сучасний підхід, який доцільно використовувати в нових українських школах. Цей цікавий на вигляд лепбук виготовити дуже просто, а процес буде цікавий навіть для дорослих, але найкраще вони підійдуть для роботи з дітьми. Лепбук дозволить в ігровій формі систематизувати матеріал і полегшити засвоєння нової інформації. Саме про його створення розповідала пані Вікторія.

Зі слів Вікторії Олександрівни, усе дуже просто і  водночас оригінально. Матеріали для виготовлення можна підготувати самому або придбати у відповідних крамничках. На першому етапі варто обрати тему майбутнього лепбука, виділити основні моменти та одразу переходити до його виготовлення.  Створення не займе багато часу. Як зауважила пані Вікторія, зі своїми школярами вона робила їх під час уроку, тобто, не більше 45 хвилин. На перший погляд може здатися, що робити його важко та нудно, але як тільки почати робити — вже не зупинитися! Його виготовлення дуже схоже на плакат або інформаційну дошку.

Пані Вікторія розповіла про етапи  виготовлення лепбуку, які матеріали використовувати, якого формату може бути майбутній лепбук та всі можливі його види. Унікальність лепбуку в тому, що ти його виготовляєш під свій власний смак, тому  видів його оформлення може бути безліч, де кожен учень може обрати свій стиль.

Під час зустрічі авдиторія мала змогу побачити й ознайомитися з лепбуками, які привезла Вікторія Олександрівна. Студенти з радістю слухали пані Вікторію та ставили безліч питань, які їх цікавили.

Щиро дякуємо Вікторії Олександрівні за представлену інформацію, яка дійсно сьогодні є актуальною для студентів.

Співпраця зі стейкголдерами: відбулася майстерка «Використання лепбуків на уроках мовно-літературної галузі»