У Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка триває цикл зустрічей керівника відділу міжнародних зв’язків Тетяни Сторчової з науково-педагогічними працівниками щодо розвитку напряму Жан Моне програми Європейського Союзу Еразмус+. 11 березня 2024 року відбулося спілкування з викладачами навчально-наукового інституту української філології та журналістики.

Тетяна Володимирівна розповіла історію виникнення й розвитку програм Жан Моне, провела цікавий інтерактив та висловила практичні поради стосовно укладання проєктної заявки і складників подальшої успішної реалізації таких проєктів.

Присутні ознайомилися з тематикою навчальних курсів напряму Жан Моне освітніх програм закладів вищої освіти України. Докладно обговорили можливості започаткування викладання навчальних дисциплін, пов’язаних із тематикою європейської інтеграції та розвитку науково-дослідницької діяльності в сфері філології (українська мова і література).

Зустріч зімпульсувала генерування креативних ідей науково-педагогічних працівників та окреслення проєктів із викладання лінгвістичних і літературознавчих навчальних дисциплін у межах інтегрування з європейськими студіями.

Перспективи проєктної діяльності за напрямом Жан Моне: зустріч керівника відділу міжнародних зв’язків Т.Сторчової з викладачами