28 березня в межах роботи «Весняних вчительських канікул з Центром ПРПП» кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри української мови та член комісії з питань академічної доброчесності К-ПНУ Зореслава Шевчук провела методичний семінар для педагогів на тему: «Роль учителя у формуванні якісного доброчесного середовища закладу освіти».

Зореслава Сергіївна зосередила увагу учасників на питаннях реалізації політики академічної доброчесності як однієї з наскрізних політик у системі забезпечення якості освіти закладу; схарактеризувала види порушень доброчесності. Учасники зустрічі з’ясували, чи має академічна доброчесність альтернативу, які існують форми документів (Кодекс етики, Кодекс доброчесності) та яка відповідальність імплементується за порушення норм академічної доброчесності.

У колі педагогів-учасників семінару визначалися, як вчитель може бути взірцем формування культури відповідального навчання та доброчесної поведінки. Також розглядали кейсові ситуації, які можуть бути стимулом не порушувати загальноприйняті правила.

«Роль учителя у формуванні якісного доброчесного середовища закладу освіти»: методичний семінар для педагогів (Шевчук З.С.)