19 квітня 2024 р. здобувачі вищої освіти навчально-наукового інституту української філології та журналістики взяли участь у роботі ХІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів, аспірантів і молодих учених «Подільська регіональна лексикологія: стан та перспективи» у Вінницькому державному педагогічному університеті імені М. Коцюбинського (модератор –  Гороф’янюк Інна, кандитат філологічних наук, доцент).

На пленарному засіданні доповідь «Фраземіка подільських говірок як код нації» виголосила Коваленко Наталія, доктор філологічних наук, доцент, професор кафедри української мови, керівник науково-дослідної лабораторії діалектологічних досліджень.

Про результати своїх досліджень символіки вогню в українській фразеології літературної мови та говіркового мовлення, за матеріалами лабораторії, доповідала Ковальська Анастасія, студентка ІІІ курсу спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література).

Традиційно науково-дослідна лабораторія діалектологічних досліджень надає цьому заходу організаційну та інформаційну підтримку, адже йдеться про оприлюднення результатів наукових досліджень із говіркового мовлення Поділля студентів і нашого вишу.

Програма конференції

Участь у конференції «Подільська регіональна лексикологія: стан та перспективи»