6 листопада  2019 року в приміщенні Кам’янець-Подільської центральної районної бібліотеки проведена  інформаційна година  «З витоків української писемності», присвячена Дню української писемності та мови.

Учасниками заходу були працівники бібліотеки й  студенти Кам’янець-Подільського коледжу культури і мистецтв.

Старший викладач кафедри української мови факультету української  філології та журналістики Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка  Мозолюк Оксана Миколаївна розповіла присутнім про основні  зміни в правописі. Крім того, наголосила, що 22 травня 2019 року уряд схвалив проєкт нової  редакції Українського правопису (постанова Кабінету Міністрів України № 437). Цьому  передувало довге громадське обговорення – надійшло понад 500 пропозицій, зауважень, коментарів.

Із  3 червня 2019 року в Україні новий правопис почав діяти. Інститут мовознавства імені Олександра Потебні Національної академії наук України опублікував основні зміни в новій редакції «Українського правопису»: 1) власне зміни в написанні слів;  2) варіантні доповнення до чинної норми.

Оксана Миколаївна ознайомила  також слухацьку аудиторію з новими українськими виданням, що презентують фемінітиви, про які йдеться і в новій редакції правопису.

Профорієнтаційна та консультаційна робота викладачів кафедри української мови /Мозолюк О.М./