26 лютого 2021 року доцент кафедри української мови, завідувач лабораторії діалектологічних досліджень Коваленко Наталія Дмитрівна прочитала лекцію з теми «Діалектний текст як ключ до глибинного пізнання мови» учасникам Всеукраїнської школи-семінару для молодих дослідників «ДІАЛЕКТОЛОГІЧНА МАЙСТЕРНЯ» Інституту української мови НАН  України. Цьогоріч роботу школи було присвячено темі «Діалектний текст: від звучання й до записування та інтерпретації».

Важливо, що студенти факультету української філології та журналістики Фостата Оксана, Типусяк Юлія, Трофимюк Олеся, Бановська Дар’я, Коваленко Марія, Перебийносюк Ірина, Василинчук Катерина, Гудайтес Богдана, Рубан Тетяна, Базелюк Богдана й Базелюк Іванна теж мали змогу прослухати лекції, презентації, доповіді молодих науковців з актуальних проблем діалектології та набути нових знань, роблячи перші кроки в здобутті неформальної освіти.

 

Онлайнова лекція доцента Коваленко Н.Д. з теми «Діалектний текст як ключ до глибинного пізнання мови» (Всеукраїнська школа-семінар «Діалектологічна майстерня», Інститут української мови НАН  України)