Напередодні виробничої філологічної практики гарант ОПП «Українська мова і література» Наталія Шеремета, завідувач випускової кафедри української мови Людмила Марчук, завідувач кафедри української літератури та компаративістики Олег Рарицький, керівник практики навчально-наукового інституту української філології та журналістики Наталія Дзюбак обговорили зі студентами  спеціальності 035 Філологія (Українська мова та література) реалії практичної реалізації своїх знань і умінь на виробничій практиці, можливості подальшого працевлаштування, а також перспективи ОПП «Українська мова і література», за якою вони навчаються.

Усі висловили сподівання, що виробнича філологічна практика, яка очікує на здобувачів вищої освіти, надасть упевненості практикантам у своїй спроможності не лише кохатися у текстах, а й спроможності власними текстами віддзеркалити світ і редагувати тексти інших – залюблених (і не дуже) у слово. Для початку – навчитися читати вдумливо, знаходити помилки, коректно на них вказувати автору.  І, звісно, пробувати презентувати себе. Нагода є! База практики – регіональна газета «Подолянин», заснована на зорі Незалежності – 1992 року.

Обговорюємо усе, що знаємо, що вміємо, на що спроможні і про що мріємо (ОПП «Українська мова і література» спеціальності «Філологія. Українська мова та література» у баченні студентів 4 курсу)