Підготовка висококваліфікованих фахівців-філологів зумовлює інтенсифікацію співробітництва в напрямі наукового супроводу дослідницької діяльності учасників освітнього процесу та проведення наукового консультування. З цією метою 09 лютого 2022 року між Кам’янець- Подільським національним університетом імені Івана Огієнка в особі ректора Сергія Копилова та Кам’янець-Подільським міським архівом в особі начальника Юлії Пташник підписано договір про спільну діяльність.

До організаційних заходів із підписання договору активно долучилися Наталія Шеремета, заступник директора навчально-наукового інституту української філології та журналістики з навчальної роботи та забезпечення якості вищої освіти, кандидат філологічних наук, доцент, гарант освітньо-професійної програми «Українська мова і література» та Лариса Громик, старший викладач кафедри історії української літератури та компаративістики, кандидат філологічних наук, член проєктної групи ОПП.

Сторонами-підписантами визначено основні напрями цього співробітництва у сфері гуманітарних проєктів, наукових досліджень, публікацій матеріалів, в організації та проведенні науково-практичних конференцій і семінарів, круглих столів, презентацій, обміну інформацією з питань, що становлять взаємний інтерес, проведенні наукового консультування й наукового супроводу та ін.

У межах зустрічі було домовлено можливість надання фондів архіву у користування науково-педагогічним працівникам, науковим працівникам та здобувачам вищої освіти спеціальності/спеціальностей 035. Філологія (Українська мова та література) і 014. Середня освіта (Українська мова і література) навчально-наукового інституту української філології та журналістики.

Також міський архів стане базою для проходження виробничої практики студентами спеціальності 035 Філологія. Українська мова та література.

Підписанти висловили сподівання на тривалу плідну й взаємовигідну співпрацю.

Розширюємо можливості практичної підготовки здобувачів вищої освіти