27 жовтня 2022 року здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальностей 035.01 Філологія. Українська мова та література й 014.01 Середня освіта (Українська мова і література) з викладачами кафедри української мови доцентами Наталією Шереметою та Наталією Ладиняк відвідали ТОВ «Друкарня “Рута”» – стейкголдера освітньо-професійної програми «Українська мова і література». Зустріч відбулася в межах вивчення навчальних дисциплін «Теорія і практика функціювання редакторської термінології» (Fukr1-B19, Ukr1-B20), «Формування нормативної термінології» (Fukr1-B22).

З особливостями створення макету майбутньої книги здобувачів ознайомила Катерина Медвідь, менеджер видавничої діяльності, яка наголосила на важливості співпраці автора й видавця, особливій увазі коректора не лише до змісту тексту, а й до його стилістики та мовного оформлення згідно із чинними нормами.

Дизайнер-репрограф Роман Шпичка продемонстрував елементи дизайну обкладинок.

Захопливо про діяльність друкарні розповіла комерційний директор Ірина Гордукова й запросила на екскурсію до цеху. Усі присутні мали змогу наживо побачити складний процес «народження» книги: спостерігали за роботою поліграфічного обладнання, побували в палітурному цеху. За друкарськими верстатами привітні працівники радо відповідали на запитання здобувачів щодо особливостей кольорового друку обкладинки й тексту,  складання та зшивання сторінок.

На згадку пані Ірина подарувала кожному примірники книг, надруковані у видавництві.

Таке долучення потенційних роботодавців до освітнього процесу є особливо цінним, оскільки дає змогу здобувачам «зануритися» в середовище майбутньої професійної діяльності, переконатися у важливості обраного фаху.

Зустріч зі стейкголдером освітньо-професійної програми «Українська мова і література»