Доцент кафедри української мови Попович А.С. з 31 жовтня до 11 грудня 2022 року проходила підвищення кваліфікації за програмою «Проєктування та реалізація освітніх програм за спеціальністю 014 «Середня освіта» (6 кред., 180 год.), організоване Центральноукраїнським державним університетом імені Володимира Винниченка та Центром українсько-європейського наукового співробітництва.

У процесі підвищення кваліфікації увагу було акцентовано на нормативно-правові основи проєктування та реалізацію освітніх програм за спеціальністю 014 «Середня освіта»; визначення цілей освітньої програми, залучення стейкхолдерів до формулювання цілей освітніх програм і визначення програмних результатів навчання; формування змісту освітньої програми; формах, методах і технологіях навчання; академічну свободу, студентоцентризм й відповідності до цілей та ПРН як принципах відбору форм, методів і технологій навчання; навчально-методичне забезпечення освітнього процесу, його розроблення й оновлення; форми й методи контролю досягнень здобувачів освіти, критерії їх оцінювання; правила проведення контрольних заходів; дотримання академічної доброчесності в освітньому процесі; академічну та/або професійну кваліфікацію викладачів, залучених до реалізації освітньої програми та ін.

За матеріалами всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації опубліковано збірник «Проєктування та реалізація освітніх програм за спеціальністю 014 «Середня освіта» (Одеса: Видавничий дім «Гельветика», 2022. 180 с.), у якому розміщена стаття А.С.Попович «Вимоги до лекційних занять з української мови в сучасних умовах організації освітнього процесу».

Програма підвищення кваліфікації

 

Усеукраїнське підвищення кваліфікації за програмою «Проєктування та реалізація освітніх програм за спеціальністю 014 «Середня освіта» (доцент Попович А.С., жовтень-грудень 2022 р.)