12 січня 2023 року в межах співпраці КУ Дунаєвецької міської ради “Центр професійного розвитку педагогічних працівників” з Кам’янець-Подільським національним університетом імені Івана Огієнка на базі Дунаєвецького ліцею №1 працювали предметні локації в межах «Території зростання».
Науково-методичний семінар «Особливості лінгвістичної підготовки здобувачів загальної середньої освіти в сучасних умовах війни» для вчителів української мови та літератури Дунаєвеччини провели Людмила Марчук, завідувач кафедри української мови, та Зореслава Шевчук, старший викладач кафедри української мови.


Зореслава Сергіївна зосередила увагу авдиторії на особливостях формування елементів наукових знань під час опанування основ академічного письма в середній і старшій школі з урахуванням норм академічної доброчесності, змоделювала практичні кейси, продемонструвала практичне застосування щодо вивчення окремих жанрів писемної наукової комунікації на уроках української мови.

Людмила Миколаївна окреслила проблеми, які виникли в умовах війни, акцентувала увагу на тому, як протидіяти стереотипам та проявам мови ворожнечі, аби її розпізнати та не поширювати на загал.

Об’єднала всіх спільна мета – навчати і навчатись, удосконалюватись, розвивати ключові та фахові компетентності.

ТЕРИТОРІЯ ПРОФЕСІЙНОГО ЗРОСТАННЯ (науково-методичний семінар для вчителів-словесників Дунаєвеччини; Л.М. Марчук, З.С. Шевчук)