07 лютого 2023 року в Шатавському ліцеї Маківської сільської об’єднаної територіальної громади доктор філологічних наук Наталія Коваленко та доктор філологічних наук, директор навчально-наукового інституту української філології та журналістики Борис Коваленко провели для вчителів науково-методичний семінар «Регіональні лінгвістичні словники на уроках української мови».

Семінар було присвячено актуальності й важливості знань з історії української мови та її територіальних різновидів, особливостям змістового наповнення сучасних уроків із вивчення лексики та фразеології, їхньої національно-культурної складової. Для реалізації нових напрямів роботи було презентовано нові навчально-методичні праці, а також сучасні лінгвістичні словники (загальноукраїнські та регіональні).

На зустрічі зі здобувачами освіти викладачі запропонували цікаві теми для наукових досліджень з української мови, фольклору, літератури рідного краю для участі в проєктах і конкурсах Малої академії наук України, а також розповіли про столітні традиції філологічної освіти в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка, наукові здобутки викладачів і студентів навчально-наукового інституту української філології та журналістики.

Такі зустрічі слали вже традиційними, сповненими прагненням обмінюватися досвідом і знаннями, співпрацювати задля розвитку освіти та науки України.

Лінгвістичне краєзнавство: науково-методичний семінар для учителів (Коваленко Н.Д., Коваленко Б.О.)