31 березня в Університеті Огієнка відбулася літературна зустріч із сучасною львівською письменницею Ярославою Матічин. У її творах ідеться про найважливіші життєві цінності – добро, дружбу і любов. Вона уважно працює над розкриттям характерів героїв, робить їх реалістичними.

«У всі часи була війна і чума, а перемагав Бог і любов» - саме ці слова стали епіграфом зустрічі.

Зі вступним словом до присутніх звернувся голова ГО «Кам’янець-Подільське об’єднання товариства “Просвіта” імені Тараса Шевченка», регіональний координатор Всеукраїнської ініціативи «Активна Громада» м. Кам‘янця-Подільського, митець і активіст Славко Полятинчук.

Ярослава Матічин презентувала свої книги та коротко схарактеризувала сюжет і героїв, розповіла, як зароджуюються ідеї, звідки бере натхнення, вплив історичних подій та їх переосмислення в текстах, згадки про Кам’янець-Подільський тощо. У книзі, яка вийшла 2022 року, «… Війна і чума» - герої попередніх романів об’єднуються для вирішальної битви за людство. Також Ярослава поділилася із присутніми цікавими життєвими ситуаціями, які ставали поштовхом до написання твору, та анонсувала вихід майбутньої книги, основу нового сюжету.

Студенти із захопленням слухали розповіді авторки. Талановита письменниця зацікавила присутніх власним баченням створення літературних образів. Наприкінці зустрічі до обговорення долучилися здобувачі вищої освіти й викладачі кафедри української мови. Дякуємо Ярославі Матічин за цінні поради щодо написання творів. Усі охочі мали змогу придбати книгу та взяти автограф у письменниці.

У всі часи була війна і чума, а перемагав Бог і любов: літературна зустріч із Ярославою Матічин