17 квітня 2023 року відбулася настановна конференція з навчальної фахової педагогічної практики здобувачів третього року навчання бакалаврського рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Середня освіта (Українська мова і література)».

З-поміж завдань практикизакріплення, поглиблення й розширення знань із методики навчання української мови і літератури, їх застосування під час розв’язання конкретних методичних завдань і ситуацій у ЗЗСО; ознайомлення з особливостями вивчення української мови і літератури в 5-9 класах, реалізацією положень концепції «Нова українська школа», сучасними навчальними програмами (зокрема, модельними) та підручниками з української мови і літератури різних авторських колективів; формування вмінь аналізувати організаційне й навчально-методичне забезпечення освітнього процесу з української мови і літератури в 5-9 класах; ознайомлення з основними підходами, принципами, формами, методами й прийомами навчання української мови і літератури в основній школі; розвиток і вдосконалення методичних умінь та навичок із української мови і літератури, зокрема стосовно аналізу освітнього процесу з української мови і літератури та позакласної роботи, висловлення пропозицій щодо їх удосконалення; аналіз традиційних та інноваційних методів навчання, нових педагогічних технологій навчання української мови і літератури, оцінювання навчальних досягнень здобувачів з української мови і літератури на основі спостережень уроків та ін.

Завідувач практики навчально-наукового інституту української філології та журналістики Дзюбак Н.М. ознайомила студентів із організаційними питаннями проведення навчальної фахової педагогічної практики. Керівник практики від кафедри української мови Попович А.С. повідомила здобувачів вищої освіти про обсяг звітної документації та індивідуальні завдання.

Після настановної конференції здобувачі вищої освіти у ліцеях №8 (керівник практики – А.С.Попович) і №16 (керівник практики – А.В.Лупійчук) Кам’янець-Подільської міської ради зустрілися з адміністрацією закладів загальної середньої освіти та вчителями української мови і літератури.

Настановна конференція з навчальної фахової педагогічної практики (доценти Попович А. і Дзюбак Н.)