Інформаційний консалтинг для професійної спільноти вчителів української мови та літератури відбувся на базі кафедри української мови К-ПНУ. Спікери доктор педагогічних наук, кандидат філологічних наук, доцент, заступник директора навчально-наукового інституту української філології та журналістики з наукової роботи та міжнародних зв’язків Анжеліка Попович  і кандидат філологічних наук доцент, завідувач кафедри історії української літератури та компаративістики Людмила Починок провели сертифікований науково-методологічний семінар «Актуальні питання ефективної організації освітнього процесу з української мови та літератури в умовах Нової української школи та сучасних соціальних викликів». Модератор спільноти Світлана Лівіцька, консультант ЦПРПП, ознайомила учасників з методичними рекомендаціями щодо викладання української мови та літератури у 2023/2024 навчальному році.

У процесі семінару гарант освітньо-професійної програми «Середня освіта (Українська мова і література)» бакалаврського рівня Попович А.С. і представник робочої групи Починок Л.І. обговорили з педагогами особливості підготовки майбутніх учителів-словесників.

Випускники навчально-наукового інституту української філології та журналістики – учителі-словесники ліцеїв Кам’янець-Подільської міської ради – позитивно відгукнулися про рівень підготовки сучасних здобувачів вищої освіти на освітній програмі «Середня освіта (Українська мова і література)». Вони стверджували, що в процесі проходження педагогічної практики  в закладах загальної середньої освіти студенти виявляють високий рівень сформованих загальних і фахових компетентностей, застосовують традиційні та інноваційні методи навчання тощо. Водночас Р.Монастирська, учитель української мови і літератури Кам’янець-Подільського ліцею, висловилася про необхідність вивчення під час опанування методики навчання теми «Інформація», що міститься в модельних програмах з української мови для учнів 5-7 класів. На віддзеркалення в освітньому процесі сучасних аспектів проведення уроків мовленнєвого розвитку школярів звернули увагу вчителі української мови і літератури ліцею №8  Кам’янець-Подільської міської ради Яворницька І. та Кушнір Н.

  

Сертифікований науково-методологічний семінар «Актуальні питання ефективної організації освітнього процесу з української мови та літератури в умовах Нової української школи та сучасних соціальних викликів» (доценти Попович А., Починок Л.)