Освітній процес у К-ПНУ триває.  Початок навчального року завжди вражає першокурсників. Зовсім непомітно для всіх промайнули перші тижні навчання і здобувачі вищої освіти 1 курсу навчально-наукового інституту української філології та журналістики готові поділится своїми враженнями.

Дар’я Моргун:

«Кам’янець-Подільський національний університет зустрів нас, першокурсників, щирими емоціями, привітно та радісно! День пройшов непомітно, а навчання було цікавим. Труднощі виникли лише з пошуками аудиторій. Я в передчутті на щось веселе та цікаве.

Щодо правил та лайфхаків можу поділитися:

  • плануйте свій час;
  • організовуйте своє робоче місце;
  • намагайтеся не запізнюватися на пари;
  • робіть все вчасно;
  • бережіть своє здоров’я».

Денис Стасюк:

«Коли я прийшов до К-ПНУ, перше, що мене вразило  гостинність студентів та викладачів, які радо привітали та надали всю необхідну інформацію. Враження від першого тижня навчання лише позитивні. Перші лекції та знайомство з одногрупниками були цікавими та динамічними. Ніяких труднощів у мене не виникало. Мої очікування від навчання в університеті високі. Я сподіваюся здобути якісну освіту та знання,  розвинути свої навички».

Ярослава Нечеснюк:

«Перші враження від навчання були різні. Найбільші труднощі, які виникали за цей тиждень страх проспати пари. У мене хороші очікування, адже це нові знайомства, нове місце…Основне правило: планувати свій час: потрібно встановити графік для уроків, навчання та відпочинку, щоб забезпечити баланс».

Боднарюк Д.:

«Цей день був для мене особливим, оскільки я мала можливість познайомитися з великою кількістю цікавих студентів та талановитих викладачів. Дякую К-ПНУ за теплий прийом та надану можливість побувати серед вас. Перший тиждень навчання залишив у мене незабутні враження. Очікую здобути відмінну освіту, розвинути свої навички, знайти нових друзів. Буду докладати зусилля, щоб використати всі можливості університету.

Поради іншим студентам: звертайтесь до викладачів, не соромтеся ставити питання; працюйте разом зі своїми одногрупниками для вивчення складних тем та вирішення завдань; перед лекціями та семінарами ознайомлюйтесь із матеріалами, щоб краще розуміти тему та активно брати участь в обговоренні».

Тетяна Гурська:

«Чудово. Перший тиждень видався важким, але з часом звикаєш.

У мене виник страх перед невідомим. Але враження від перших тижнів навчання лише позитивні. Прагну здобути вищу освіту».

Крістіна Сирота:

«Університет зустрів мене привітно. Кваліфіковані викладачі і доброзичливі одногрупники справили лише хороші враження. Спочатку було взагалі нічого не зрозуміло, але з часом уже все роз’яснилося. Очікування лише позитивні».

Голінберг А.:

«К-ПНУ зустрів гостинно. На початку все здавалося важким, але з часом звикаєш до нового колективу і навчання стає легшим. Складно було найти аудиторію  і звикнути до нового режиму навчання. Очікую здобути вищу освіту, знайти нових друзів.

Мій лайфхак: скорочувати текст конспектів».

Андрій Костюк:

«Коли я прийшов до головного корпусу університету, то мене перехоплювали страх і хвилювання. Упродовж дня я зустрів багато зацікавлених студентів і викладачів, які радо ділилися своїм досвідом та готові були допомогти. Уже на перших парах я зрозумів, що в університеті працюють компетентні викладачі, які активно використовують різноманітні методи навчання, завдяки чому заняття стають цікавими та змістовними. Я впевнений, що у мене є всі можливості для розвитку та досягнення своїх професійних цілей.

Щодо правил чи лайфхаків студентського життя, які я засвоїв, можу сказати декілька:

  1. Уміння комунікувати з одногрупниками та викладачами.
  2. На лекційних заняттях скорочувати слова, що допоможе швидше писати та встигати за викладачем.
  3. Не соромитись ставити питання викладачам.
  4. Запам’ятати, що перша цифра № аудиторії означає поверх (№ 406 = 4 поверх).
  5. Ніколи не відкладайте справу на потім, інакше будуть накопичуватися так звані «хвости», ліквідувати які буде дуже складно».

Бондарчук В.:

«К-ПНУ зустрів мене досить добре, тепло. Коли ознайомлювалась із університетом дуже було незвично бачити таку велику кількість кабінетів, дуже симпатична сама будівля, колір. Перші враження  лише позитивні, мене призначили старостою і я дуже щаслива. Завжди хотіла бути дуже працьовитою, вести журнал, брати ключ і відчиняти аудиторії, повідомлювати свою групу про важливі новини або зміни. Мені подобається брати на себе таку відповідальність. Труднощі виникли, коли розпочалися практичні завдання. Але після написання першої,  я зрозуміла, що не все так важко як здається на перший погляд. Мені тут подобається, атмосфера надзвичайно крута, колектив теж хороший».

Вітренюк Д.:

«Коли я приїхала подавати документи на вступ, мене зустріли дуже привітні люди. У перший день я дуже хвилювалася, але все пройшло дуже добре. Хороші і крутезні викладачі, які на одній хвилі зі студентами, що не менш важливо. Із ними легко знайти спільну мову. Звичайно трішки було складнувато, але нічого, потрібно просто адаптуватися і звикнути до цього ритму життя.  Хочу брати участь у різних заходах, подорожувати із  одногрупниками та нашим куратором. Хочу, щоб студентське життя було активним».

Перші хвилювання, щирі емоції, цікаві заняття: відгуки першокурсників навчально-наукового інституту української філології та журналістики