У містах Кельце, Нова Слупя, Бодзентин (Республіка Польща) упродовж першого тижня вересня (04.09 – 10.09 2023 р.) за сприяння Університету ім. Я. Кохановського відбулася ХХІХ Міжнародна конференція «HOMO AESTETICUS : DOSWIADCZENIE POZNAWCZE CZŁOWIEKA» у рамках  міжнародного інтеграційного проєкту для студентів, магістрантів і аспірантів «SZKOŁA OTWARTEGO UMYSŁU».

Здобувачі вищої освіти навчально-наукового інституту української філології та журналістики вчергове взяли активну участь у цьому міжнародному проєкті, мали можливість виголосити доповіді на основі самостійних наукових досліджень (науковий керівник – проф. КОВАЛЕНКО Наталія).

Анна ШВЕЦЬ, студентка ІІІ курсу спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література), доповідала про фразеологічну інтерпретацію поняття «досвід» в українській мові. Анастасія КОВАЛЬСЬКА, студентка ІІІ курсу спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література), виголосила доповідь «Образна основа фразеологічних одиниць на позначення розумових здібностей людини».

Магістрантка спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література) Вікторія ДОРОГА вже вдруге взяла участь у роботі цього проєкту і презентувала дослідження «Символіка фітонімів у складі фразем на позначекння розумових здібностей людини».

 

 

Участь студентів у міжнародному інтеграційному проєкті (керівник – проф. Коваленко Н.Д.)