Для належної підготовки й організації третього етапу сертифікації учителів української мови і літератури Департамент акредитації та моніторингу Державної служби якості освіти України й управління Державної служби якості освіти в Хмельницькій області з 11 до 28 вересня 2023 року проводили навчання для кандидатів у експерти.

У навчанні взяла участь доктор педагогічних наук, доцент кафедри української мови Попович А.С.

Мета підвищення кваліфікації – формування єдиного підходу до оцінювання професійних компетентностей учителів української мови і літератури. Майбутніх експертів ознайомили з процедурою сертифікації та з методикою експертного оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації. Увагу акцентували на формування уявлень про місію експерта, його роль і повноваження, на уміння об’єктивно оцінювати професійні компетентності учасників сертифікації (вчителів української мови і літератури) та навички заповнювання форми експертного висновку тощо.

 

Після успішного виконання практичної й модульної контрольної роботи, проходження контрольного тестування А.Попович отримала сертифікат про підвищення кваліфікації за програмою «Підготовка експертів до оцінювання професійних компетентностей вчителів української мови та літератури, які реалізують Державний стандарт базової середньої освіти на першому циклі у 2023 році» (30 год.).

 

Навчання кандидатів у експерти для сертифікації учителів української мови і літератури (доцент Попович А.)