5 жовтня 2023 року здобувачі освітньо-професійних програм «Середня освіта (Українська мова і література)» і «Середня освіта (Українська мова і література. Англійська мова)» прослухали лекцію з методики навчання української мови та літератури «Від студентки до вчителя-словесника: педагогічно-методичний досвід» випускниці навчально-наукового інституту української філології та журналістики, учителя української мови і літератури Кам’янець-Подільського ліцею, Заслуженого вчителя України, вчителя вищої категорії, вчителя-методисти Пристай Людмили Йосипівни.

Людмила Йосипівна розповіла про досвід педагогічної діяльності, про методичні й педагогічні цікавинки. Надважливо, що випускниця стала потужним мотиватором для майбутніх учителів української мови і літератури стосовно працевлаштування за фахом.

У процесі зустрічі звернули увагу на особливості підготовки вчителів-словесників у навчально-науковому інституті української філології та журналістики, зокрема на наявність узгодження освітньо-професійних програм із професійним стандартом за професією «Учитель закладу загальної середньої освіти», змістове наповнення методичної та психолого-педагогічної підготовки майбутніх учителів української мови і літератури.

За відгуками студентів, «Щира зустріч зі студентами пройшла у дуже позитивній атмосфері. Час промайнув дуже швидко, здобувачі освіти мали змогу особисто поспілкуватися з учителем та отримати новий досвід. Ще раз запевнили нас, студентів, що вчитель — був, є та буде однією з найважливіших особистостей в житті школяра».

Зустріч студентів із учителем української мови і літератури Кам’янець-Подільського ліцею Людмилою Пристай (доцент Попович А.)