12 жовтня 2023 року до 70-річчя від дня народження кандидата філологічних наук, доцента кафедри української мови Маркітантова Юрія Олександровича в навчально-науковому інституті української філології та журналістики проведено круглий стіл-дискусію «Актуальні питання стилістичної фразеології української мови».

Захід відбувся в межах вивчення навчальної дисципліни «Стилістика і культура української мови» (викладач – доцент Попович А.С.).

Під час круглого столу здобувачі вищої освіти спеціальностей 014 Середня освіта (Українська мова і література) та 035 Філологія (Українська мова і література) бакалаврського (групи Ukr1-B20, Ukr2-B20, FUkr1-B20) й магістерського (Ukr1-M23) рівнів вищої освіти подискутували з Юрієм Олександровичем  про сучасні аспекти стилістичної фразеології української мови, види трансформації фразеологічних одиниць, функціювання стійких сполук у художньому стилі та ін.

Ю.Маркітантов розповів студентам про роботу в навчально-науковому інституті української філології та журналістики, специфіку написання дисертації на здобуття наукового ступеня філологічних наук, історії знайомств із відомими лінгвістами, зокрема фразеологами.

 

Здобувачі вищої освіти підготували презентацію про життя й наукові здобутки ювіляра та декламували поезії Ю.О.Маркітантова.

Виставку праць Юрія Олександровича та дописів про його діяльність підготувала завідувач інформаційно-бібліографічного відділу бібліотеки університету Гайшук Галина.

 

Круглий стіл-дискусія «Актуальні питання стилістичної фразеології української мови» (доцент Попович А.С.)