02 листопада відбулась зустріч гаранта освітньої програми  «Українська мова і література» Наталії Шеремети, доцента кафедри української мови Кам’янець-Подільського національного університету ім. Івана Огієнка з науково-педагогічними працівниками кафедри української мови та літератури Миколаївського національного університету ім. В.О. Сухомлинського з питань удосконалення освітньої програми, урізноманітнення форм і методів навчання, організації неформальної освіти та ін.

Під час онлайнової зустрічі були присутні і здобувачі вищої освіти обох ЗВО. Студенти зауважили, що їм до вподоби таке спілкування та обговорення, висловили свої міркування про важливість змінювати традиційні заняття на інноваційні. Згадали, зокрема, телеміст «Україна – наш освітньо-культурний простір», приурочений Дню української писемности та мови, що проводився у межах Х Міжнародної конференції «Мова, культура і соціум у гуманітарній парадигмі» між студентами К-ПНУ і Миколаївського університету. Така форма проведення практичного заняття на тему «Форми колективного обговорення професійних проблем» не лише сприяє виробленню навичок культури усного ділового мовлення, зокрема й в онлайновому форматі, а й розвиває творче креативне мислення студентів, формує ціннісні орієнтації, загальну гуманітарну культуру.

У межах моніторингу освітніх програм задля покращення якості, організації і забезпечення освітнього процесу консультуємося з науковою спільнотою українських ЗВО