Упродовж 23 січня – 16 лютого 2024 р. викладачі кафедри української мови А.Попович, Н. Коваленко, Б. Коваленко взяли участь у ліцензованих курсах підвищення кваліфікації «Методика навчання української мови, української літератури та інтегрованого курсу літератур (української та зарубіжної) у 7 класі закладів загальної середньої освіти Нової української школи», організованих  Інститутом педагогіки НАПН України (відділ навчання української мови і літератури) та видавництвом «Грамота».

Увагу було акцентовано на актуальні проблеми навчання української мови, української літератури й інтегрованого курсу літератур (української та зарубіжної) у реаліях Нової української школи; поглиблення знань  про компетентнісний, ціннісний потенціал української мови та літератури, інтегрованого курсу літератур (української та зарубіжної) як шкільних предметів; традиційні та інноваційні методи й прийоми реалізації особистісно орієнтованого, компетентнісного, діяльнісного та інтегрованого підходів у процесі навчання предметів мовно-літературної галузі.

На курсах підвищення кваліфікації розглядали такі питання:

  1. “Концептуальні засади навчання української мови в 7 класі” (23.01.2024 р., спікерка – Н.Голуб).
  2. “Навчання української літератури в 7 класі: концептуальні засади та ціннісний потенціал” (24.01.2024 р., спікерки – Т.Яценко, Н.Немировська, І.Ковалінська).
  3. “Формування предметної та ключових компетентностей учнів у процесі навчання української літератури в 7 класі” (31.01.2024 р., спікерки – Н.Немировська, І.Ковалінська).
  4. “Інтеграція в системі шкільної літературної освіти: програмове та навчально-методичне забезпечення інтегрованого курсу літератур для 7 класу” (02.02.2024 р., спікерка – І.Тригуб).
  5. “Реалізація особистісно орієнтованого, компетентнісного, діяльнісного підходів на уроках української мови” (05.02. 2024 р., спікерка – О.Горошкіна).
  6. “Реалізація діяльнісного підходу на уроках української літератури в 7 класі” (07.02.2024 р., спікерки – Н.Немировська, І.Ковалінська).
  7. “Компетентнісний потенціал інтегрованого курсу літератур (української та зарубіжної) у 7 класі” (09.02.2024 р., спікерка – І.Тригуб).
  8. “Методи і прийоми компетентнісного навчання української мови в 7 класі” (12.02.2024 р., спікерка – Н.Герасімчук).
  9. “Реалізація діяльнісного підходу на уроках інтегрованого курсу літератур (української та зарубіжної) у 7 класі” (16.02. 2024 р., спікерка – Н.Герасімчук).

Після виконання тестових завдань слухачі курсів отримали сертифікати. Обсяг програми – 30 годин (1 кредит ЄКТС).

Коваленко Б.

Коваленко Н.

Попович А.

 

Участь викладачів кафедри української мови в курсах підвищення кваліфікації «Методика навчання української мови, української літератури та інтегрованого курсу літератур (української та зарубіжної) у 7 класі закладів загальної середньої освіти Нової української школи»