28 березня 2024 року відбувся традиційний круглий стіл «Сучасний підручник як засіб реалізації ідей Нової української школи», присвячений пам’яті визначного вченого, члена-кореспондента НАПН України, доктора педагогічних наук, професора Біляєва Олександра Михайловича. Організатор заходу – відділ навчання української мови та літератури Інституту педагогіки НАПН України (завідувач – доктор педагогічних наук, професор Горошкіна О.М.).

У засіданні круглого столу взяла участь доктор педагогічних наук, доцент кафедри української мови Попович А.С., яка розповіла про досвід опрацювання модельних навчальних програм з української мови та підручників для Нової української мови на заняттях із методики навчання української мови в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка.

За результатами роботи круглого столу заплановано публікацію електронного збірника тез. Анжеліка Станіславівна подала до друку тези «Стилістичні вправи і завдання в підручниках української мови для 7 класу Нової української школи».

Круглий стіл «Сучасний підручник як засіб реалізації ідей Нової української школи» (доцент Попович А.)