Зустріч із школярами – прекрасна можливість поспілкуватися з майбутнім поколінням абітурієнтів і допомогти випускникам обрати свій професійний шлях.

10 квітня науково-педагогічні працівники Університету Огієнка  поспілкувалися з випускниками двох комунальних закладів загальної середньої освіти  Хмельницької міської ради «Ліцею № 4 імені Павла Жука» та «Ліцею № 17», а також Красилівського ліцею Красилівської міської ради Хмельницької області.

Ці навчальні заклади мають профільне спрямування. Уже в старших класах учні можуть обрати напрям, із яким бажають пов’язати життя в майбутньому.

Для одинадцятикласників ліцею № 17, які обрали профіль української філології, актуальною стала інформація директора навчально-наукового інституту української філології та журналістики, доктора філологічних наук, доцента Бориса Коваленка. Він наголосив на тому що, майбутнє залежить від якості освіти в університеті та порадив вступати до К-ПНУ, зокрема на спеціальності інституту, а старший викладач кафедри історії української літератури та компаративістики, завідувач навчально-наукової лабораторії етнології Валерій Щегельський розповів про цікаву практичну підготовку та насичене студентське життя.

Надзвичайно корисною стала інформація про Університет Огієнка для здобувачів освіти Красилівського ліцею Красилівської міської ради. Випускники дізнались про діяльність університету, зокрема про перелік спеціальностей підготовки фахівців. Окрім цього їм розповіли про  освітній, виховний та науковий процеси в К-ПНУ. Особливо актуальною була інформація щодо студентського дозвілля та забезпечення всіх студентів гуртожитками.

Висловлюємо щиру подяку керівникам навчальних закладів за можливість об’єднання зусиль для досягнення спільних цілей, співпраці та спільності інтересів!

Вибір професії як шлях до успішної професійної реалізації особистості (доц. Коваленко Б.О.)