Кафедра української мови  продовжує активно співпрацювати з Центром професійного розвитку педагогічних працівників Кам’янець-Подільської міської ради. З ініціативи доцента кафедри української мови Попович Анжеліки в межах вивчення освітнього компонента «Методика навчання української мови» 11 квітня на базі ЦПРПП відбувся семінар-практикум «Оцінювальна компетентність педагога: теоретичні та практичні аспекти». Його учасниками були здобувачі бакалаврського рівня вищої освіти третього року навчання освітніх програм «Середня освіта (Українська мова і література)», «Середня освіта (Українська мова і література. Англійська мова)» та завідувач кафедри української мови Беркещук Інна.

Директор Центру Морозюк Сергій ознайомив учасників семінару з напрямами роботи установи й науково-методичними проєктами, що реалізує заклад, презентував електронну платформу, яку використовують заклади загальної середньої освіти для ведення електронного журналу.

Консультанти ЦПРПП Лівіцька Світлана (випускниця навчально-наукового інституту української філології та журналістики), Ніколайчук Наталія, Чорненький Олександр розповіли про оцінювання навчальних досягнень школярів,  освітні втрати і шляхи їх компенсації для предметів  мовно-літературної освітньої галузі, психологічне стабілізування учасників освітнього процесу та використання здобувачами загальної середньої освіти та їх батьками електронного щоденника. У процесі зустрічі провели низку активностей, які посприяли тісній комунікації, спрямованій на практичний результат, що значно підвищить мотивування та якість професійної підготовки майбутніх учителів української мови і літератури.

Семінар-практикум «Оцінювальна компетентність педагога: теоретичні та практичні аспекти» (доценти Попович А., Беркещук І.)