8-9 квітня 2021 р. доценти кафедри української мови Коваленко Борис Олексійович і Коваленко Наталія Дмитрівна взяли участь у роботі ХІХ Всеукраїнської ономастичної конференції з міжнародною участю, присвяченої 100-річчю з дня народження Кирила Галаса – знаного вченого, який зробив вагомий внесок у теорію та історію слов’янських власних назв,  талановитого педагога, який доклав свою частку до виховання кількох поколінь філологів (Ужгородський національний університет). На секції «Оніми у фразеології»  (модератори: проф. Лідія Гнатюк, проф. Наталія Венжинович) Борис Олексійович виголосив доповідь «Ономастичні складові у фраземах і пареміях творів А.Свидницького», Наталія Дмитрівна виступила з доповіддю «Семантичні можливості діалектних фразем із компонентами-онімами».

Програма ХІХ Всеукраїнської ономастичної конференції з міжнародною участю, присвяченої 100-річчю з дня народження Кирила Галаса

 

ХІХ Всеукраїнська ономастична конференція з міжнародною участю, присвячена 100-річчю з дня народження Кирила Галаса (доценти Коваленко Б.О., Коваленко Н.Д.)