Рецензували навчальне видання доктор філологічних наук, професор, професор кафедри мовної підготовки та соціальних комунікацій Державного податкового університету Тетяна Сукаленко і кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент, доцент кафедри журналістики Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, медіатренер Оксана Почапська. Літературне редагування здійснила журналістка «Телебачення Торонто» Аліна Шеремета.

У посібнику досліджено толерантність / ворожість як комунікативні стратегії сучасного регіонального медіапростору, схарактеризовано яви гендерованості української мови. Репрезентований навчальний порадник і практикум з редагування спрямовано на поглиблене мовопізнання і витончене мовокористування, вироблення навичок самостійних спостережень мовних фактів та продукування якісного контенту.

Навчально-методичний посібник зорієнтовано на тих поціновувачів Слова, що лише здобувають фах, і тих, хто переконаний, що немає меж досконалості. Може стати самовчителем для усіх, охочих опанувати українську мову медійного дискурсу.

Українська мова на часі! (вийшов друком навчально-методичний посібник “Як не роздмухувати багаття: мовна шпаргалка для журналістОК і журналістІВ ” доцентів кафедри української мови Наталії Шеремети та Наталії Ладиняк).