6 листопада 2023 року гарант освітньо-професійної програми «Середня освіта (Українська мова і література)» (ОПП) Попович А.С. та група забезпечення ОПП отримала вартісні поради від О.М.Горошкіної, завідувача відділу навчання української мови і літератури Інституту педагогіки НАПН України, доктора педагогічних наук, професора, рецензента освітньої програми.

Олена Миколаївна висловила бачення стосовно використання у процесі методичної підготовки здобувачів нових підручників і посібників з української мови і літератури для 5-6 класів, укладених за модельними програмами. О.М.Горошкіна схвально відгукнулася про достатню практичну підготовку студентів, зокрема наявність навчальних практик (з педагогіки, психології,  фахових) і виробничої педагогічної практики. Адже обов’язковим складником освітнього процесу підготовки здобувача вищої освіти до педагогічної діяльності, на думку О.Горошкіної,  є безперервна педагогічна практика.

 

Обговорення освітньо-професійної програми «Середня освіта (Українська мова і література)» бакалаврського рівня із завідувачкою відділу навчання української мови і літератури Інституту педагогіки НАПН України Горошкіною О.М.