25 жовтня 2023 року викладачі кафедри української мови А.С.Попович і З.С.Шевчук узяли участь у засіданні круглого столу “Академічна доброчесність: досвід, практики, виклики, поступ”, який відбувався в Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського.

Мета заходу – згуртувати академічну спільноту для обговорення викликів у запровадженні політик і процедур академічної доброчесності в освітньому процесі; розуміння механізмів, які заважають впроваджувати культуру академічної доброчесності; обміну досвідом, ідеями й напрацювання спільних рішень для подолання викликів.

На заході обговорювали такі теми, як “Академічна доброчесність як стандарт поведінки і безумовна вимога часу” (О.Рижко, доктор наук із соціальних комунікацій, професор кафедри видавничої справи та редагування Навчально-наукового інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка), “Політики академічної доброчесності, відкритої науки та штучного інтелекту в ЗВО: як забезпечити ефективну взаємодію?” (А.Артюхов, член Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, керівник групи сприяння академічній доброчесності Сумського державного університету), “Імплементація принципів академічної доброчесності в практику діяльності університетів. Проблеми та шляхи вирішення” (А.Мельниченко, проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського).

  

Круглий стіл “Академічна доброчесність: досвід, практики, виклики, поступ” (доцент Попович А.С., ст. викл. Шевчук З.С.)